Cursus grafische vormgeving dtpBen jij een creatieve duizendpoot die zich aangetrokken voelt tot het beroep van grafisch vormgever? Dan ben je hier aan het juiste adres. Met een cursus grafisch designer word je klaargestoomd voor het professionele leven van grafische vormgeving. Na afloop van de cursus grafisch vormgever kan je onmiddelijk aan de slag als freelance graphic designer of desktoppublisher (DTP). Daarnaast zijn er ook verschillende mogelijkheden voor je weggelegd binnen reclame- en communicatiebureau ’s.

Hoe kom je nu tot die perfecte, leuke, maar ook effectieve reclameflyer/folder of billboard? Niet alleen het maken van de grafische elementen aan de hand van desktop publishing is essentieel als grafisch ontwerper. Een grafisch ontwerper moet ook in staat zijn om een goed idee te kunnen bedenken en om dit idee te kunnen omzetten in een grafisch beeld. De cursussen zijn dus niet enkel gericht op het technische gedeelte van DTP, maar gaan ook dieper in op het creatieve deel.

Droom je ervan om advertenties, folders, billboards, tv-commercials, websites of bedrijfsidentiteiten te ontwerpen? Dan is een thuisstudie grafisch vormgever zeker iets voor jou. De verschillende thuisstudies leren je namelijk omgaan met DTP. DTP staat voor desktoppublishing en omschrijft het kunnen bewerken, ontwerpen en opmaken van documenten vanaf je computer. Je leert zo logo’s ontwerpen, teksten lay-outen en andere grafische uitingen maken met behulp van gespecialiseerde DTP software zoals bijvoorbeeld Photoshop, Indesign en Illustrator. De verschillende cursussen bieden een uitgebreid pakket om te slagen in je beroep als grafisch designer. Van brainstormingstechnieken over tekentechnieken tot eindresultaat.

 

Cursus grafische vormgeving als thuisstudie

Een voordeel van een thuisstudie grafische vormgeving is dat je je deur niet uit hoeft en een combinatie met werk en hobby dus geen probleem vormt. Alle cursussen worden thuis geleverd. Ideaal dus; je kiest zelf waar en wanneer je studeert en hoeveel tijd je eraan besteedt. Je bepaalt ook zelf je studietempo en je hebt zo geen druk van buitenaf. Waar wacht je nog op? Kies voor een van de leukste bezigheden voor creatieve personen, bekijk het aanbod en kies de cursus grafische vormgeving die het beste bij jou past.