Cursus life coachWat is een life coach?

Het is niet altijd even gemakkelijk om een leuk gezinsleven te combineren met een succesvolle baan en persoonlijke ontwikkeling. Daarom doen steeds vaker mensen een beroep op een life coach. Het recept van de life coach is reeds lange tijd een succes in de VS en de UK en komt stilaan ook op in Nederland. Een Life coach is er namelijk om ervoor te zorgen dat mensen in het reine komen met zichzelf; dat ze een duidelijk beeld krijgen van wie ze zijn en wat ze precies willen bereiken in het leven. Lijkt je dit iets? Volg dan een cursus life coach. Een grappig detail: soms wordt een life coach ook wel een levenscoach genoemd. Welke benaming zou jouw voorkeur hebben; life coach of levenscoach?

 

Ben jij een goede life coach?

Ben je iemand die goed kan luisteren en steun kan bieden? Dan zou je wel eens een goede life coach kunnen zijn. Het is de bedoeling dat je mensen op weg helpt zichzelf te vinden. Dit doe je voornamelijk door te luisteren en hen aan te zetten om zelf doelen te stellen. Life coaching is ervoor zorgen dat mensen  niet blijven vasthouden aan het verleden zodat zij positief aan de toekomst kunnen werken. En daar kun jij dus een belangrijke bijdrage aan leveren! Met een opleiding life coach leer je precies wat je nodig hebt.
Een life coach helpt zijn cliënten een betere en gelukkigere versie van zichzelf te worden. Je gaat samen op zoek naar de verborgen talenten en karaktereigenschappen. Op die manier leer je hen meer zelfvertrouwen te krijgen en zorg je er samen met hen voor dat hun leven in harmonie is. Bovendien zul je als life coach ook zelf positiever in het leven komen te staan, want je kunt altijd bijleren van de verhalen van je cliënten.
Als life coach kun je snel als zelfstandige aan de slag, maar je kunt ook binnen een bedrijf of organisatie een belangrijke rol vervullen. Met een cursus life coach word je volledig klaargestoomd voor dit populaire beroep.

 

Cursus life coach als thuisstudie

Een groot voordeel van een cursus life coach als thuisstudie is dat je zelf kiest waar en wanneer je studeert en hoeveel tijd je per dag aan de cursus spendeert. Dus je kunt er voor kiezen om de cursus te combineren met werk, studie of hobby. Bekijk het aanbod en kies zelf welke cursus life coach jij het leukste vindt.