Cursus tandartsassistenteBen je een ordelijk persoon die erg goed is in het nemen van nota’s en het inplannen van agenda’s? Is het een droom van je om in een professionele omgeving te werken en ben je daarenboven sociaal van aard? Dan is het beroep van tandartsassistente op jouw lijf geschreven.

Om dit leuke beroep op een goede manier te kunnen uitvoeren is het ten zeerste aangewezen om een cursus tandartsassistente te volgen. Het volgen van zulk een cursus bied je een enorm voordeel bij het solliciteren naar de baan. Als tandartsassistente volg je nauwgezet de afspraken op van zowel de klanten als de tandartsen. Daarnaast is het ook belangrijk om op een gepaste manier om te gaan met klanten wanneer ze bijvoorbeeld in de tandartsenpraktijk komen.

De thema’s die in de cursus aan bod komen zijn erg divers. Je leert zo de algemene termen van tandheelkunde zodat je zonder problemen het jargon van de tandartsen kunt volgen. Je leert gebruik maken van softwareprogramma’s voor het plannen van afspraken en het opmaken van documenten en voorschriften. Bij problemen ben jij het eerste aanspreekpunt voor klant en tandarts. Daarom wordt er in de cursussen ook uitgebreid aandacht besteed aan sociale vaardigheden en probleemoplossing. Daarnaast wordt er geleerd hoe je de tandarts kunt assisteren bij verschillende handelingen. Dit heeft allemaal een praktische insteek, zodat je de juiste basisvaardigheden leert om als tandartsassistente te werken.

 

Cursus tandartsassistente als thuisstudie

Een groot voordeel van een cursus tandartsassistente als thuisstudie is dat je zelf kiest waar en wanneer je studeert en hoeveel tijd je per dag aan de cursus spendeert. De beroepsuitwegen zijn zelfs groter dan je denkt, want je kunt in heel veel verschillende organisaties terecht. En een thuisstudie is goed te combineren met je werk, studie of hobby.
Neem een kijkje bij de verschillende cursussen en kies de cursus tandartsassistente die het beste bij je past.