HondencursusHou je van honden? Wil je een hond nemen, of heb je net een hond in huis genomen? Wil je meer weten over hoe je jouw hond(en) het beste kunt verzorgen? Met een hondencursus voor thuis leer je alles wat je moet  weten over je trouwe viervoeter!

Honden zijn niet zomaar huisdieren, het kunnen echte vrienden worden en zelfs een gewaardeerd en volwaardig onderdeel van je gezin. Daarom is het belangrijk dat je voldoende aandacht aan hen besteed. Vaak heb je een heleboel vragen nog voor je de hond echt in huis hebt gehaald. In een hondencursus als thuisstudie leer je waar je op moet letten bij het aanschaffen van een hondm naar ook hoe je je hond het beste kunt verzorgen en in een goede conditie kunt houden.

Heb je pas een puppy of hond aangeschaft, dan heb je waarschijnlijk nog een hoop onopgeloste vragen. Ook daar kan een hondencursus bij helpen. Wat is een goede naam voor mijn puppy? Hoe maak ik mijn hond zindelijk? Hoe leer ik hem luisteren?  Hoe leer ik mijn hond leuke trucjes? Moet ik mijn hond zijn haren trimmen en hoe vaak mag ik hem wassen? Wat zijn de wettelijke verplichtingen in verband met leibanden, muilkorven, chips en inentingen? Dit alles en nog veel meer leer je in een cursus  voor hondenliefhebbers. In ons aanbod zitten verschillende cursussen gaande van algemene hondenkennis tot specifieke cursussen. Zo zijn er leuke hobbymatige cursussen, maar een officiële thuisstudie Honden- en Kattenbesluit kun je ook hier vergelijken.

 

Hondencursus als thuisstudie

Een groot voordeel van een hondencursus als thuisstudie is dat je zelf kiest waar en wanneer je studeert en hoeveel tijd je per dag aan de cursus spendeert. Dus je kunt er voor kiezen om de cursus te combineren met werk, studie of hobby. Bekijk het aanbod en kies zelf welke hondencursus jij het leukste vind.