MakelaarsopleidingIs een opleiding makelaar iets voor jou?

Heb je interesse in vastgoed of ben je op zoek naar een baan met toekomst? Dan is een opleiding makelaar een hele verstandige keuze. De huizenmarkt is booming op dit moment. Wie enkele jaren geleden gezegd had dat hij makelaar wilde worden, werd uitgelachen. En nu komen makelaars om in het werk.

In de opleiding makelaardij leer je alles over financiën, verzekeringen en sectorgebonden begrippen. Je leert zelf hoe je moet onderhandelen met huizenkopers en –verkopers om het beste te kunnen bieden aan je klanten. In elke thuisstudie makelaardij wordt er uitgebreid aandacht besteed aan thema’s zoals vastgoed, economie, bouwkunde, juridische aspecten en specialisatiemodules wonen/MKB.

Als makelaar heb je een veelzijdige en afwisselende baan en men heeft al maar meer nood aan betrouwbare makelaars. Je helpt mensen aan een eigen huis door professioneel advies te bieden bij de koop, verkoop of verhuur van een woning. Een grote verscheidenheid aan uitwegen op de arbeidsmarkt is dan ook een grote troef van deze opleiding. Makelaar worden heeft altijd toekomst en zeker nu met het grote aantal van verkochte woningen.

 

Officieel SVM NIVO diploma bij bijna elke makelaar opleiding

De meeste cursussen makelaardij op deze pagina leiden op voor het officiële diploma van SVM NIVO. Als je slaagt voor het SVM NIVO examen, kun je als zelfstandige makelaar-taxateur aan de slag. Maar je kunt bijvoorbeeld ook gaan werken bij een makelaars- verzekerings- of beleggingskantoor.

 

Makelaarsopleiding als thuisstudie

Nog een voordeel van een thuisstudie makelaardij is dat je je deur niet uit hoeft. Een combinatie met werk en hobby hoeft dus geen probleem te zijn. Alle cursussen worden thuis geleverd, met bijhorend lesmateriaal inclusief boeken of cd-roms met oefeningen. Ideaal dus; je kiest zelf waar en wanneer je studeert en hoeveel tijd je eraan besteedt. Je bepaalt ook zelf je studietempo en je hebt zo geen druk van buitenaf. Wil je een makelaarsopleiding volgen? Kies dan voor een thuisstudie makelaar en vergelijk alle cursussen op deze pagina.

 

Alternatieven

Is een makelaarsopleiding toch niets voor jou? Kijk dan eens bij de volgende drie alternatieven: