Cursus Praktijkdiploma Boekhouden (PDB)

Cursus Praktijkdiploma Boekhouden (PDB)

De cursus Praktijkdiploma boekhouden (PDB) leidt op voor één van de belangrijkste en bekendste diploma’s voor mensen die werkzaam zijn op een financiële administratie. Als je voor het PDB examen slaagt, heb je iets moois om op je CV te zetten. Je kunt dan geheel zelfstandig de boekhouding voeren voor een kleine of middelgrote onderneming. Maar je kunt natuurlijk ook op een financiële administratie als medewerker aan de slag.

 

Vooropleiding Praktijkdiploma boekhouden

Het is erg handig om al enige boekhoudkennis te hebben. Dit kan bijvoorbeeld via en cursus basiskennis boekhouden. Of doordat je in de praktijk of school al enige kennis hebt opgedaan. Iedereen kan zonder probleem de thuisstudie volgen. Er is geen vooropleiding vereist voor de cursus. Praktijkdiploma boekhouden is een thuisstudie op MBO-niveau 4.

 

Inhoud van de cursus Praktijkdiploma boekhouden

De cursus Praktijkdiploma boekhouden bestaat uit drie modules. De volgorde mag je zelf bepalen. De drie modules zijn:

  1. Financiering: onder andere kengetallen van liquiditeit, eigen vermogen, vreemd vermogen, solvabiliteit, rentabiliteit
  2. Kostencalculatie: onder andere calculaties op het gebied van kostprijzen, verkoopprijzen, marges, winst, afschrijvingen en rente
  3. Bedrijfsadministratie: onder andere dagboeken, inkoop, verkoop, subadministraties, voorzieningen

 

Het PDB examen

Het logo van Associatie

Het examen wordt extern afgelegd bij de Associatie. De instituten leiden je dus alleen op voor het examen van de Associatie en nemen geen eigen examen af. Het examen bestaat uit dezelfde drie onderdelen als de inhoud van de cursus praktijkdiploma boekhouden. Voor ieder onderdeel krijg je een certificaat. En als je alle drie de certificaten hebt, krijg je het PDB diploma! De kosten per examen bedragen 168 euro. De totale kosten voor het examen voor de cursus praktijkdiploma boekhouden is dus 504 euro. Dit is exclusief btw.

De examens kunnen iedere dag online worden gemaakt in een testcentrum in één van de volgende steden: Amersfoort, Amsterdam, Arnhem, Assen, Borne, Breda, Den Haag, Den Helder, Deventer, Eindhoven, Ermelo, Goes, Leeuwarden, Leiden, Maastricht, Rotterdam, Utrecht, Venlo, Vlissingen, Voorburg en Zwolle. De website van Associatie is hier te vinden.

 

Verschil tussen Praktijkdiploma boekhouden (PDB) en Basiskennis boekhouden (BKB)

Basiskennis boekhouden is er volledig op gericht om mensen de basisprincipes van het boekhouden te leren. Voor praktijkdiploma boekhouden is er al een bepaalde boekhoudkennis. Dus PDB kan gevolgd worden na BKB.

Klik hier voor de cursus basiskennis boekhouden.

 

Verschil tussen Praktijkdiploma boekhouden en Computer boekhouden

Bij de cursus computer boekhouden krijg je uitleg hoe je met bepaalde software de boekhouding kunt doen. Wil je die cursus doen, dan moet je al kennis van boekhouden hebben. Dit kan bijvoorbeeld via een cursus praktijkdiploma boekhouden.

Klik hier voor de cursus computer boekhouden.

 

Wat mag een Cursus Praktijkdiploma Boekhouden (PDB) kosten?

In het onderstaande overzicht worden alle mogelijkheden getoond om de Cursus Praktijkdiploma Boekhouden (PDB) als thuisstudie (en eventueel klassikaal) te volgen. Bekijk de verschillende mogelijkheden en schrijf direct online in. Dit is geheel vrijblijvend; er is een proefperiode. Je bent dus tot niets verplicht en hebt zo twee weken de mogelijkheid om te testen.


Praktijkdiploma Boekhouden (PDB)
Prijs: € 249.00
Type: Thuisstudie
Cadeau: Geen inschrijfgeld (elders 30 euro)
4.1 / 5 Gebaseerd op 10 Ervaringen
Praktijkdiploma Boekhouden (PDB)

Praktijkdiploma Boekhouden (PDB)
Prijs: € 279
Cursusduur: 6 maanden maanden
Type: Thuisstudie
3.4 / 5 Gebaseerd op 10 Ervaringen
Praktijkdiploma Boekhouden (PDB)

Praktijkdiploma boekhouden (PDB®)
Prijs: € 392.85
Type: Thuisstudie
3.79 / 5 Gebaseerd op 14 Ervaringen
Praktijkdiploma boekhouden (PDB®)

Praktijkdiploma Boekhouden (PDB®)
Prijs: € 552.00
Type: Thuisstudie
4.22 / 5 Gebaseerd op 18 Ervaringen
Praktijkdiploma Boekhouden (PDB®)

Praktijkdiploma Boekhouden (PDB®) (klassikaal/virtual classrooms)
Prijs: € 1290.00
Type: Klassikaal
Praktijkdiploma Boekhouden (PDB®) (klassikaal/virtual classrooms)