Hoe werkt een thuisstudie?


Het volgen van een thuisstudie gaat in verschillende stappen:

1. U dient voor uzelf te beslissen welke thuisstudie u wenst te volgen. www.thuisstudievergelijk.nl kan u hierbij helpen, aangezien duizenden thuisstudies van verchillende thuisstudie aanbieders hier vermeld staat.
2. Vervolgens dient u te beslissen bij welk instituut u de thuisstudie wenst te volgen. Er zijn cursussen, die maar bij één aanbieder te volgen zijn. Er zijn ook cursussen die door meerdere instituten worden aangeboden. Op deze site wordt de prijs van deze cursus vermeld, evenals het gratis cadeau.
3. Zodra u een keuze heeft gemaakt, kunt u zich direct via de website van het instituut aanmelden.
4. Ieder instituut biedt een proefperiode aan van minimaal 14 dagen. U heeft dus voldoende tijd om te beslissen of u de thuisstudie gaat volgen. Ziet u er toch vanaf? Dan kunt u zonder problemen de cursus retourneren.
5. Beslis wanneer u met de cursus klaar wilt zijn en maak op basis daarvan een leerplan. Het is ook het beste om hier een vaste dag met een vast tijdstip voor uit te kiezen. Op deze manier wordt een thuisstudie een onderdeel van uw routine.
6. Niet iedere thuisstudie kunt u afleggen met een examen. Er zijn instituutsexamens en examens, die door derden worden afgenomen. Dit staat vermeld op de website van het instituut.
7. Als u een thuisstudie heeft afgerond, dan kunt u zichzelf de volgende vragen stellen: Wat nu? Heeft u voldoende beroepskennis tot u genomen? Of heeft u een hobbycursus afgesloten? Welk passend vervolg kunt u hieraan geven?

 

Ten slotte nog één algemene opmerking: er zijn thuisstudies die u niet alleen thuis volgt, maar waarbij u ook op locatie praktische vaardigheden leert. Dit wordt zo aangeboden, omdat enkel theoretische kennis niet voldoende is. Daarnaast biedt LOI sinds kort ook klassikale lessen aan. Indien LOI ook klassikale lessen aanbiedt voor een cursus, dan is dit aanbod apart vermeld. Dit staat bijvoorbeeld bij de cursus gewichtsconsulent en de cursus schuldhulpverlening.